Voor 4 :
400 g spaghetti (grano duro)
1 kg tapijtschelpen (of andere schelpdieren)
2 tenen knoflook
1 peperoncino (kleine Italiaanse peper)
1 stuk gepelde gemberwortel
platte peterselie
1 dl Noilly Prat of 1 dl droge witte wijn
peper
olijfolie
geroosterde pijnboompitten
Snij knoflook en gember fijn. Ontdoe een handvol platte peterselie van steeltjes en hak fijn. Kook de spaghetti al dente. Fruit de fijngesnipperde knoflook lichtjes in een grote pan en voeg er de fijngesneden en ontpitte peperoncino bij, evenals de gember.
Doe de schelpdieren in de pan en zet op groot vuur. Schud de schelpen regelmatig op met het deksel op de pan. Giet Noilly Prat in de pan en voeg peper en platte peterselie toe. Giet het kookvocht van de pasta af. Meng de open schelpen met de pasta en dien op in diepe borden. Bestrooi met pijnboompitten en platte peterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier