Ingrediënten

Voor vier:

  • 500 g spaghetti
  • olijfolie (naar smaak)
  • 1 knoflook teentje
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 flinke scheut Prosecco
  • 2 stuk jonge prei, schoongemaakt en in ringentjes gesneden
  • 250 g gerookte makreel in stukjes
  • 1 bussel platte peterselie fijngehakt
  • 4 grote rijpe tomaten in blokjes
  • Oude Reypenaer kaas, geraspt (naar smaak)
  • 2 limoenen in partjes

Kook spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot deze net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken. Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden.

Voeg op het laatst de prei, makreel, peterselie en tomaat toe. Roer de spaghetti goed om en serveer het gerecht in een schaal met de geraspte oude Reypenaer en een partje limoen.

Kook spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot deze net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken. Fruit de knoflook en de sjalotjes zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden. Voeg op het laatst de prei, makreel, peterselie en tomaat toe. Roer de spaghetti goed om en serveer het gerecht in een schaal met de geraspte oude Reypenaer en een partje limoen.