Ingrediënten

Voor 3 à 4:

  • 350 g spaghetti, linguine, tagliolini...
  • 150 g gezouten spek in blokjes van 5 mm
  • 100 g pecorinokaas
  • 4 eigelen
  • 10 draaien zwarte peper van de molen

Kleur en bak de spekblokjes in een antiaanbakpan. Zet opzij. Rasp de pecorino fijn tot middelmatig fijn. Meng hem in een kom goed met de eigelen en voeg het spek toe. Kook inmiddels de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken maar hou ze vochtig. Voeg de carbonarasaus toe. Die kan eventueel aangelengd worden met een beetje kookvocht van de pasta. Dien meteen op.

Kleur en bak de spekblokjes in een antiaanbakpan. Zet opzij. Rasp de pecorino fijn tot middelmatig fijn. Meng hem in een kom goed met de eigelen en voeg het spek toe. Kook inmiddels de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken maar hou ze vochtig. Voeg de carbonarasaus toe. Die kan eventueel aangelengd worden met een beetje kookvocht van de pasta. Dien meteen op.