Soya-gember gemarineerde marlijn met limoen gelei & Shiso
10-06-2011, 13:06
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:31
3 blokjes Marlijn per persoon
3 blokjes Marlijn per persoon
100 ml limoen sap
1 blaadje gelatine (2 gr/blaadje)
Marinade mix:
50 ml soyasaus
50 ml gemberolie
Ginger Olie:
1 liter zonnebloem olie
500 gr geëminceerde, verse gember wortel
1 korfje rode shiso blaadjes
1/2 bundel bieslook
Marlijn:
Verwijder eventuele graten, versnijd in blokjes.
Gemberolie:
Schil en snijd de gember zeer fijn tegendraads. Meng met zonnebloemolie en houd warm voor ongeveer 2 uur op een laag/matig vuurtje.
Marinade:
Mix gember olie + soya. Dompel de blokjes onder voor 1 minuut. Dep droog op keukenpapier.
(Vis kan op olie bewaard worden)
Recept: Jan Verhelst – Lotus Root
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier