Nodig voor vier :
100 g eigeel
100 g eiwit
100 g suiker
250 g slagroom
3 gelatineblaadjes
zeste van een sinaasappelschil
sinaasappellikeur (Mandarine Napoleon, Cointreau of Grand Marnier)
een klein glaasje sinaasappelsap
Chocoladesaus :
250 g chocolade (donker of wit)
200 g suiker
200 g melk
Zeste uit de schil van een sinaasappel snijden, fijnhakken en kort in suikersiroop koken. De dooiers kloppen tot het beslag blank uitslaat. Het eiwit tot sneeuw slaan. De suiker in 50 g water tot siroop koken. De room stijf kloppen. De dooiers mengen met het wit, de slagroom, de suikersiroop, het glaasje sinaasappelsap en de in koud water geweekte en vervolgens in een beetje warm water opgeloste gelatine. De zeste toevoegen en parfumeren met een scheutje sinaasappellikeur. 4 vormen met olie instrijken, vullen met moes en in de koelkast laten stijven. Een chocoladesaus bereiden door kokend hete melk te mengen met de verbrokkelde chocolade en de suiker. De soufflé opdienen met chocoladesaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier