Sorbet van framboos met crème van framboos en yoghurt

Een recept van Gilles Joye van restaurant Marcus.

Een recept van Gilles Joye van restaurant Marcus.

Sorbet van framboos: 500 g coulis
140 g invert suiker
85 g glucose
1.5 dl water
verbena

Mousse van framboos: 150 g uitgelekte yoghurt
60 g coulis van framboos
30 g suiker
1.5 blad gelatine
1 dl room
citroensap

Gelei van framboos: 400 g coulis van framboos
2.5 g agar
1.5 blad gelatine

Crème van framboos en yoghurt: 100 g uitgelekte yoghurt
75 g frambozencoulis
30 g bloemsuiker
citroensap

Sorbet van framboos: Meng alle ingrediënten op een laag vuur tot een homogene massa. Laat afkoelen en draai dit af in de ijsmachine.

Mousse van framboos: Los de voorgeweekte gelatine op in de verwarmde coulis met suiker. Meng dit met de yoghurt. Spatel hieronder de half opgeklopte room en werk af met citroensap. Laat opstijven in de koelkast.

Gelei van framboos: Kook de coulis met de agar. Neem van het vuur en los hier de voorgeweekte gelatine in op. Stort dit uit op een plaat en laat opstijven in de koelkast.

Crème van framboos en yoghurt: Meng alle ingrediënten. Schik alles mooi op een bord en werk af met verse frambozen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content