Soezenkerstboom

VOOR DE SOEZEN:
VOOR DE SOEZEN:
150 g boter
300 ml water
240 g bloem
9 à 10 eieren
VOOR DE BANKETBAKKERSROOM:
1 l melk
220 g suiker
1 ei, 3 dooiers
80 g maïszetmeel
vanille-essence
VOOR DE VERSIERING:
250 g fondant chocoladetabletjes
125 g marsepein
rode kleurstof
eetbare goudkorrels
Soezen: breng water en boter aan de kook, meng met de bloem tot een droge massa. Blijven roeren tot het beslag als een bol loskomt van de bodem van de pan. Neem van het vuur en roer de eieren één voor één onder tot men een ‘weifelend’ beslag verkrijgt (=een beslag tussen lopend en vast). Spuit met een spuitzak kleine toefjes op licht beboterde bakplaten. Bak deze gedurende 20 min. in een oven op 200°C, tot ze goudbruin zijn.
Banketbakkersroom: breng melk met een deel van de suiker en een paar druppels vanille-essence aan de kook. Klop ei en dooiers met de rest van de suiker op en voeg maïszetmeel toe. Giet een gedeelte van de kokende melk bij dit eimengsel en voeg alles terug bij de rest van de kokende melk. Al roerend even laten koken en snel afkoelen. Rol bolletjes van marsepein en rol ze door kleurstof. Smelt de chocoladetabletjes ‘au bain Marie’ of in de microgolfoven.
Vul de soezen, d.m.v. een spuitzak of door de soezen door te snijden, met banketbakkersroom. Dompel de bovenkant van de soezen onder in de chocoladesaus. Vorm een basis en breng een tweede ring aan. Plak de marsepeinbolletjes met behulp van wat gesmolten chocolade in de kerstboom en versier met de goudkorrels en een chocoladester.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier