Soesjes met zalm en kruidenkaas

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

16 soesjes

2 plakken gerookte zalm

150 g kruidenkaas

De deksels van de soesjes snijden en opvullen met een mengeling van fijngesneden gerookte zalm en kruidenkaas. Soezendeeg of kookdeeg maakt men door 1 dl water met 50 g boter en een snuif zout aan de kook te brengen. In één keer 60 g bloem toevoegen en blijven roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur, doe het deeg in een mengkom en laat het wat afkoelen. Breek een ei in de kom en roer het ei door het deeg. Doe hetzelfde met een tweede ei. Klop het deeg tot het ‘dof’ glanst en blazen trekt die direct openspringen. Het deeg moet in stukken van de lepel of deeghaken vallen. Hoopjes deeg op een ingeboterde bakplaat leggen en bakken tot luchtige soesjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content