
Soepje van pastinaak met pijlinktvis en truffel
Voor 4:
Voor 4:
300 g pastinaak
1 sjalotje
1 wit van prei
30 g boter
8 dl groentebouillon
fijn zeezout
peper van de molen
8 pijlinktvisjes
enkele plukken zeevenkel
enkele druppels truffelolie
Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Snipper het sjalotje en wit van prei. Zet aan in een beetje boter en fruit tot het glazig geworden is. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook onder gesloten deksel. Gaar 25 minuten en mix de soep. Steek door een fijne zeef. Breng op smaak met zeezout en peper van de molen.
Maak de pijlinktvisjes schoon en spoel onder koud stromend water. Snij het lijf in dunne ringen. Bak de ringen en tentakels op hoog vuur. Voeg op het laatste de plukken zeevenkel toe.
Serveer de soep met de pijlinktvis en zeevenkel. Werk af met enkele druppels truffelolie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier