Ingrediënten
- 1 kg jonge wortelen, geschild en in kleine stukjes
- 2 grote uien, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- een klontje boter
- een snufje komijn
- 1 l gevogeltefond
- 500 ml melk
- 1 kleine ui, in ringen
- bloem
Bereiding
- Stoof de wortelen, de uien en de paprika in de boter zonder te laten kleuren.
- Voeg een snuifje komijn toe en bevochtig met de gevogeltefond.
- Laat de soep doorkoken en mix wanneer de groenten gaar zijn.
- Rook de melk in een klein kommetje in een Big Green Egg® of in een rookbakje.
- Dompel de uienringen onder in de gerookte melk. Haal ze door de bloem en frituur op 180 °C.
- Giet de soep in glaasjes. Doe de gerookte melk in een sifon en spuit het schuim op de soep. Serveer er de uienringen bij.
Dit recept komt uit: Koken 2.0 - Het vervolgboek, Hotelschool Ter Duinen (Borgerhoff & Lamberigts, € 59,95)