Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, gepeld en in blokjes gesneden
  • 500g pompoen, zonder zaadjes, in blokjes gesneden
  • 250ml kokosmelk
  • 750ml bouillon
  • 2 el madras curry paste
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • Zout en pepper

Schil de sjalot en snijd in stukjes. Verhit de olijfolie in een pot, doe er de sjalot bij en bak enkele minuten tot deze glazig is.

Voeg de zoete aardappelen, pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de curry toe en laat de soep gedurende 15 minuten sudderen.

Pureer de soep met met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Schil de sjalot en snijd in stukjes. Verhit de olijfolie in een pot, doe er de sjalot bij en bak enkele minuten tot deze glazig is. Voeg de zoete aardappelen, pompoen, kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de curry toe en laat de soep gedurende 15 minuten sudderen. Pureer de soep met met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.