Ingrediënten

Voor vier personen

  • 1 medium ui, grof gesneden
  • 2 teentjes look, grof gesneden
  • 1 rood chilipepertje, grof gesneden
  • 1 theelepel sumak
  • 1/2 eetlepel kokosolie
  • 400 g zoete aardappel, geschild en grof gesneden
  • 3 tot 4 tomaten (300 g), grof gesneden
  • 850 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 1/2 eetlepels granaatappelsiroop

Garnering:

  • Enkele takjes koriander
  • 30 g geroosterde gezouten pindanoten, grof gehakt
  • De zaadjes van een halve granaatappel
  • Enkele snuifjes sumak
  • 1 limoen, in 4 partjes gesneden

Bereiding

  1. Stoof de ui, look, het pepertje en de sumak in de kokosolie en een eetlepel water zo'n 5 minuten tot alles zacht en doorzichtig is.
  2. Voeg de zoete aardappel, tomaten en bouillon toe, breng tot het kookpunt en laat met het deksel op zo'n 20 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn. Laat even afkoelen alvorens de granaatappelsiroop toe te voegen.
.
© .
  1. Blend tot je een homogene soep hebt.
  2. Werk af met de koriander, gehakte pinda's, granaatappelpitten, snufjes sumak en een kwartje limoen.

Uit: Skinny Soup, Kathryn Bruton (Spectrum, € 15)

Voor vier personenGarnering: