Voor 4 :
Voor de soep :
250 g wortelpeterselie
2 stengels bleekselderij
2 uien
gezouten boter
1 dl droge witte wijn
1 l gevogeltebouillon
nootmuskaat
Voor de eierkoek :
1 dl room
peper
zout
1 tak loof van wortelpeterselie
4 eierdooiers
boter
1 sjalot
1 teen knoflook
1 tomaat (in vieren)
120 g gerookte palingfilet
50 g boter
scheut room
Maak voor de soep de groenten schoon, versnijd en stoof aan in boter. Blus met de wijn en voeg de bouillon toe. Kook op zacht vuur gaar. Mix de soep, giet door een zeef en kruid met nootmuskaat. Houd warm.
Breng voor de eierkoek de room aan de kook met peper, zout en het peterselieloof. Mix, voeg ondertussen de eierdooiers toe en giet door een zeef. Bak zonder te laten kleuren in boter in een pan.
Stoof voor de palingroom de fijngehakte sjalot met de look in boter. Doe er de tomaat bij en laat verder stoven. Voeg de paling toe en cutter fijn, voeg tijdens het cutteren de boter en room toe. Laat draaien tot een smeuïge pasta.
Strijk de pasta op de eierkoek en rol op in huishoudfolie. Snij in plakken en warm even op in de oven. Serveer in de soep, samen met enkele geblancheerde plakken wortelpeterselie.
Iets moeilijker – 40′
Recept: Alain Meessen – restaurant Alain Meessen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier