Soep van wilde paddestoelen en ganzelever

© Getty
Voor 4 personen
  • 300 g wilde paddestoelen (cantharellen en stekelzwammen)
  • notenolie
  • 250 g boter
  • scheut droge sherry
  • 8 stengels bieslook
  • 120 g rauwe ganzenlever
  • peper
  • zout
Bereiding
  1. De paddestoelen schoon borstelen en versnijden. Een klontje boter en een scheut notenolie in de pan verwarmen, de paddestoelen kort aanbakken en bevochtigen met een scheut sherry.
  2. De ganzenlever in blokjes snijden en deze verdelen over vier soepborden.
  3. De rest van de malse boter onder de gestoofde paddestoelen roeren. Kruiden met peper en zout. De ragoût van wilde paddestoelen in de borden doen en de soep versieren met gehakte bieslook.

Deze geconcentreerde soep heeft enkel het paddestoelennat met gesmolten boter nodig als vloeistof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content