Soep van meloenen

© Getty

Voor deze soep heb je meloenen nodig met zoet en geurig vruchtvlees, zoals cantaloupe, galia- of andere netmeloenen.

Voor vier personen
  • 2 middelgrote zoete en geurige netmeloenen
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen
  • 110 g suiker
  • 1 dl room
  • 25 g geroosterde en gehakte hazelnoten
Bereiding
  1. Zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen 1 minuut in kokend water blancheren en verfrissen onder stromend, koud water. Pers het sap uit de beide sinaasappels en citroenen. Het sap en de suiker in een pannetje al roerende verwarmen. Zodra de suiker is opgelost, de pan van het vuur halen en de siroop koelen.
  2. De meloenen doormidden snijden en de zaden verwijderen. Het vruchtvlees met een lepel verwijderen en met de siroop in de blender van de mixer vloeibaar maken. De room door de soep roeren en alles minstens een half uur koelen.
  3. De halve, leeggehaalde meloenen in vier kommetjes plaatsen. De soep in de leeggehaalde meloenen gieten en versieren met geroosterde en gehakte hazelnoten en zeste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content