Soep van krokante groenten en jacobsvruchten

© Getty
Voor 4 personen
  • 1 l kippenbouillon
  • 12 verse jacobsvruchten
  • 1 prei
  • 2 takjes selder
  • 1 wortel
  • 4 groene asperges
  • 1/2 kl gember
  • enkele blaadjes koriander
  • 80 g vermicelli
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
Afwerking
  • blaadjes kervel
  • blokjes tomaat
Bereiding
  1. De jacobsvruchten schoonmaken. Als de jacobsnoten groot zijn, worden ze in twee plakjes doormidden gesneden. De tomaat in kokend water dompelen, verfrissen en huid en zaden verwijderen. De houtige delen van de asperges breken en de rest in stukken snijden.
  2. De groenten schoonmaken en fijnhakken. De kippenbouillon aan de kook brengen, de groenten en de vermicelli toevoegen en alles zo’n 15 minuten zachtjes koken.
  3. Een klontje boter smelten in een pan met antikleeflaag. De jacobsvruchten snel aan beide zijden bakken (maximum 1 minuut) en kruiden met zout en peper.
  4. De soep op smaak brengen met koriander en geraspte gember. De jacobsvruchten toevoegen en de soep versieren met kervel en blokjes vlees van tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content