Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 liter kippenbouillon
  • 12 verse sint-jacobsschelpen
  • 1 prei
  • 2 takjes selder
  • 1 wortel
  • 4 groene asperges
  • 1/2 koffielepeltje gember
  • enkele blaadjes koriander
  • 80 g vermicelli
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Versiering :

  • blaadjes kervel
  • blokjes vlees van tomaat

De sint-jacobsschelpen schoonmaken. Als de schaaldiernootjes groot zijn, worden ze in twee plakjes doormidden gesneden. De tomaat in kokend water dompelen, verfrissen en huid en zaden verwijderen. De houterige delen van de asperges breken en de rest in stukken snijden. De groenten schoonmaken en fijnhakken. De kippenbouillon aan de kook brengen, de groenten en de vermicelli toevoegen en alles zo'n 15 minuten zachtjes koken. Een klontje boter smelten in een pan met antikleeflaag. De sint-jacobsschelpen snel aan beide zijden bakken (maximum 1 minuut) en kruiden met zout en peper. De soep op smaak brengen met koriander en geraspte gember. De sint-jacobsschelpen toevoegen. De soep versieren met kervel en blokjes vlees van tomaat.

De sint-jacobsschelpen schoonmaken. Als de schaaldiernootjes groot zijn, worden ze in twee plakjes doormidden gesneden. De tomaat in kokend water dompelen, verfrissen en huid en zaden verwijderen. De houterige delen van de asperges breken en de rest in stukken snijden. De groenten schoonmaken en fijnhakken. De kippenbouillon aan de kook brengen, de groenten en de vermicelli toevoegen en alles zo'n 15 minuten zachtjes koken. Een klontje boter smelten in een pan met antikleeflaag. De sint-jacobsschelpen snel aan beide zijden bakken (maximum 1 minuut) en kruiden met zout en peper. De soep op smaak brengen met koriander en geraspte gember. De sint-jacobsschelpen toevoegen. De soep versieren met kervel en blokjes vlees van tomaat.