Soep van krokante groenten en sint-jacobsschelpen

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1 liter kippenbouillon

12 verse sint-jacobsschelpen

1 prei

2 takjes selder

1 wortel

4 groene asperges

1/2 koffielepeltje gember

enkele blaadjes koriander

80 g vermicelli

50 g boter

peper

zout

Versiering :

blaadjes kervel

blokjes vlees van tomaat

De sint-jacobsschelpen schoonmaken. Als de schaaldiernootjes groot zijn, worden ze in twee plakjes doormidden gesneden. De tomaat in kokend water dompelen, verfrissen en huid en zaden verwijderen. De houterige delen van de asperges breken en de rest in stukken snijden. De groenten schoonmaken en fijnhakken. De kippenbouillon aan de kook brengen, de groenten en de vermicelli toevoegen en alles zo’n 15 minuten zachtjes koken. Een klontje boter smelten in een pan met antikleeflaag. De sint-jacobsschelpen snel aan beide zijden bakken (maximum 1 minuut) en kruiden met zout en peper. De soep op smaak brengen met koriander en geraspte gember. De sint-jacobsschelpen toevoegen. De soep versieren met kervel en blokjes vlees van tomaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content