Soep van Griekse yoghurt met groenten
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 dl Griekse yoghurt
1 dl room
4 dl groentebouillon
1/4 dl olijfolie
2 el zaadjesmosterd
2 teentjes knoflook, geblancheerd
1 rood chilipepertje, zonder zaad
1/2 theelepel karwijzaad
olijfolie
zout en gemalen zwarte peper
Versiering:
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
1 bosje bieslook
1/2 theelepel paprikapoeder
raspsel van de schil van onbespoten citroen
Doe alle ingrediënten voor de soep in de mixer, pureer en zeef de soep. Zet alles koud weg. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaden. Blaker de schil zwart in de oven en verwijder het verbrande velletje. Snij de paprika in lamellen. Snij de aubergine en courgette in reepjes. Bak deze groenten kort in hete olie. Droog de reepjes met behulp van keukenpapier en kruid met peper en zout. Breng de soep over in diepe borden. Strooi de groenten uit en versier met versnipperd bieslook, paprikapoeder en citroensap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier