Soep van Griekse yoghurt met groenten
10-06-2011, 14:41
Bijgewerkt op: 28-01-2024, 18:23
Voor 4 personen
- 4 dl Griekse yoghurt
- 1 dl room
- 4 dl groentebouillon
- 1/4 dl olijfolie
- 2 el zaadjesmosterd
- 2 teentjes knoflook, geblancheerd
- 1 rood chilipepertje, zonder zaad
- 1/2 theelepel karwijzaad
- olijfolie
- zout en gemalen zwarte peper
Afwerking
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 bosje bieslook
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- geraspte schil van onbespoten citroen
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de soep in de mixer, pureer en zeef de soep. Zet de soep van Griekse yoghurt koud weg.
- Snij de paprika doormidden en verwijder de zaden. Blaker de schil zwart in de oven en verwijder het verbrande velletje. Snij de paprika in stukken.
- Snij de aubergine en courgette in reepjes. Bak deze groenten kort in hete olie. Droog de reepjes met behulp van keukenpapier en kruid met peper en zout.
- Schep de soep in diepe borden. Strooi de groenten uit en versier met versnipperd bieslook, paprikapoeder en citroensap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier