Soep van geroosterde paprika’s

Voor 5 Ã 6 personen:

Voor 5 Ã 6 personen:

1 dl extra vierge olijfolie

1 grote grofgehakte ui

5 grote rode paprika’s, geroosterd, gepeld, ontdaan van zaad en grof versneden

1/2 bol knoflook, gepeld

400 g geschilde en grofversneden aardappelen

zout, witte peper

1,5 l gevogeltebouillon

piment d’Espelettepeper

10 cl slagroom of dikke room

1 el fijngehakte bieslook

Verhit de olijfolie in een ruime kookpan op hevig vuur. Voeg er de ui bij, de paprika’s en de look. Bak al roerend ongeveer 5 minuten tot de ui verglaasd is. Voeg de aardappelen toe, het zout, de peper, de bouillon, de espelettepeper en breng aan de kook. Laat sudderen zonder deksel tot de groenten mals zijn (± 30 minuten). Mix de soep tot ze glad en romig is (doe dat aan hoge snelheid en in verschillende keren). Giet de soep terug in de pan. Breng aan de kook en kruid zo nodig bij. Dien op in lage kommen. Voeg er per kom een flinke lepel geklopte slagroom bij. Werk af met bieslook en een flinke draai aan de pepermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content