Ingrediënten

  • 500 g flespompoen of muskaatpompoen
  • 1 ui, olijfolie
  • 20 g boter
  • 2 dl groentebouillon
  • 1,5 dl room
  • saffraandraadjes
  • zout
  • 150 g toastbrood
  • 30 g boter
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g gekookte kastanjes

Schil de pompoen en ui en snij in stukken. Smelt boter en olijfolie en laat ui en pompoen tien minuten stoven onder deksel. Voeg groentebouillon, room en saffraan toe en laat alles 20 minuten koken. Mix fijn en wrijf door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de pompoenpitten in een ovenschaal en laat 10 minuten kleuren in de oven. Bestrooi met zout en laat afkoelen.

Snij het brood in blokjes van 0,5 cm en kleur ze in een pan met boter. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snij de gekookte kastanjes in stukjes en verdeel over warme soepborden. Overgiet met warme pompoensoep en werk af met broodkorstjes en pompoenpitten.

Schil de pompoen en ui en snij in stukken. Smelt boter en olijfolie en laat ui en pompoen tien minuten stoven onder deksel. Voeg groentebouillon, room en saffraan toe en laat alles 20 minuten koken. Mix fijn en wrijf door een zeef. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de pompoenpitten in een ovenschaal en laat 10 minuten kleuren in de oven. Bestrooi met zout en laat afkoelen. Snij het brood in blokjes van 0,5 cm en kleur ze in een pan met boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de gekookte kastanjes in stukjes en verdeel over warme soepborden. Overgiet met warme pompoensoep en werk af met broodkorstjes en pompoenpitten.