Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 200 g flageoletbonen
  • 250 g prei
  • 1 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 Ã 7 dl water
  • zout en peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

De bonen een nacht weken. De prei wassen en in dunne ringen snijden. De flageoletbonen afgieten en in een grote pan doen. Prei, laurierblad, kruidnagels, jeneverbessen, olie en water toevoegen. Aan de kook brengen en onder gesloten deksel een uur laten sudderen. De jeneverbessen, kruidnagels en het laurierblad verwijderen. Tweederde van de soep mixen en terug bij het restje soep in de pan doen. Als de soep te dik is, voegt men water toe. Kruiden met peper en zout. De soep voor het opdienen opwarmen en bestrooien met fijngehakte peterselie.

De bonen een nacht weken. De prei wassen en in dunne ringen snijden. De flageoletbonen afgieten en in een grote pan doen. Prei, laurierblad, kruidnagels, jeneverbessen, olie en water toevoegen. Aan de kook brengen en onder gesloten deksel een uur laten sudderen. De jeneverbessen, kruidnagels en het laurierblad verwijderen. Tweederde van de soep mixen en terug bij het restje soep in de pan doen. Als de soep te dik is, voegt men water toe. Kruiden met peper en zout. De soep voor het opdienen opwarmen en bestrooien met fijngehakte peterselie.