Soep van eekhoorntjesbrood met griesmeelknoedels

Een heerlijk geurende soep op basis van runderfond en eekhoorntjesbrood. Maar het zijn de knoedels die zorgen voor de extra touch.

Voor 4 personen
  • 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 60 g zachte boter
  • 90 g tarwegriesmeel
  • 1 ei
  • snuifje versgeraspte nootmuskaat
  • 100 g kastanjechampignons
  • 8 dl runderfond
  • 100 g vers eekhoorntjesbrood
  • 2 el marsala
  • 4 el fijngehakte peterselie
Bereiding
  1. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood 10 minuten weken in 2,5 dl lauw water. Giet af en zeef het weekvocht door een koffiefilter. Spoel het geweekte eekhoorntjesbrood onder koud water en hak een derde ervan fijn.
  2. Roer de boter romig en meng met een beetje griesmeel. Voeg het ei, de rest van het griesmeel en het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe. Kruid met nootmuskaat en zout.
  3. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Vorm met behulp van twee theelepels kleine knoedels van het griesmeeldeeg. Pocheer de knoedels 15 minuten op laag vuur.
  4. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in reepjes. Breng de runderfond aan de kook met het weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Voeg het verse eekhoorntjesbrood toe en laat 10 minuten koken. Doe de marsala bij de soep en kruid met peper en zout.
  5. Voeg de versneden kastanjechampignons en de gepocheerde griesmeelknoedels toe, laat nog 5 minuten doorwarmen. Werk de soep van eekhoorntjesbrood vlak voor het serveren af met de fijngehakte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content