Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas

2462023

Voor 4:

Soep van bintjes met jonge prei, truffelolie en Parmezaanse kaas

Voor 4:

1 kg bintjes

4 dl gevogeltebouillon

een scheut room

peper en zout

4 jonge preien (of 8 stuks lente-ui)

truffelolie

Parmezaanse kaasschilfers

zwarte peper van de molen

verse kervel

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze samen met de gevogeltebouillon aan de kook. Kook ze gaar en draai de soep door de roerzeef. Doe er room bij en kruid met peper en zout.

Maak de jonge prei schoon en blancheer hem gedurende 10 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken.

Giet de soep in diepe borden, dresseer de prei in het midden en werk de borden af met truffelolie, Parmezaanse kaasschilfers, zwarte peper en kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content