Soep uit Bangkok
10-06-2011, 13:21
Bijgewerkt op: 10-12-2023, 18:51
Voor 4 personen
- 75 g rijstnoedels
- 2 teentjes gepelde look
- 1,5 el plantaardige olie
- 7 dl runderbouillon
- 2 tot 3 korianderwortels en -stengels
- 1 steranijs
- 1/2 theelepels witte peper
- 2 el vissaus
- 3 el lichte sojasaus
- 1,5 kl witte peper
- 75 g sojascheuten
- 200 g runderfilet in plakjes van 5 mm dik gesneden
- handvol verse gehakte korianderblaadjes
- 1 lente-ui
Bereiding
- Week de rijstnoedels gedurende 1 uur in koud water. Plet de look en roerbak goudbruin in olie. Haal uit de pan. Breng de bouillon aan de kook en doe er korianderwortel en- stengels bij, gevolgs door steranijs, peper, vissaus, sojasaus en suiker.
- Doe de sojascheuten in een zeef en dompel ze 5 seconden in de hete bouillon. Verdeel ze daarna over de 4 kommetjes. Doe ook de reepjes vlees in een zeef en dompel ze 20 seconden in de bouillon, en verdeel ze over de kommetjes.
- Giet tenslotte de bouillon erbij en werk af met korianderblaadjes en lente-ui. Strooi er tot slot de look en lookolie over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier