Soep uit Bangkok

© Getty
Voor 4 personen
  • 75 g rijstnoedels
  • 2 teentjes gepelde look
  • 1,5 el plantaardige olie
  • 7 dl runderbouillon
  • 2 tot 3 korianderwortels en -stengels
  • 1 steranijs
  • 1/2 theelepels witte peper
  • 2 el vissaus
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1,5 kl witte peper
  • 75 g sojascheuten
  • 200 g runderfilet in plakjes van 5 mm dik gesneden
  • handvol verse gehakte korianderblaadjes
  • 1 lente-ui
Bereiding
  1. Week de rijstnoedels gedurende 1 uur in koud water. Plet de look en roerbak goudbruin in olie. Haal uit de pan. Breng de bouillon aan de kook en doe er korianderwortel en- stengels bij, gevolgs door steranijs, peper, vissaus, sojasaus en suiker.
  2. Doe de sojascheuten in een zeef en dompel ze 5 seconden in de hete bouillon. Verdeel ze daarna over de 4 kommetjes. Doe ook de reepjes vlees in een zeef en dompel ze 20 seconden in de bouillon, en verdeel ze over de kommetjes.
  3. Giet tenslotte de bouillon erbij en werk af met korianderblaadjes en lente-ui. Strooi er tot slot de look en lookolie over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content