Soep op Bangkok-wijze
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 personen
- 75 g rijstnoedels
- 2 gepelde teentjes look
- 1,5 el plantaardige olie
- 700 ml runderbouillon
- 2 korianderwortels met stengel
- 1 steranijs
- 1/2 kl gemalen peper
- 2 eetlepels nuoc mam (Vietnamese ketjap uit zoute vis)
- 3 eetlepels heldere sojasaus
- 1,5 kl suiker
- 75 g sojascheuten
- 200 g rundsfilet in reepjes ± 1/2 cm dik
- 1 hand fijngehakte koriander
- 1 gesnipperde groene ui
Bereiding
- De rijstnoedels gedurende 1 uur laten weken in koud water. De look persen en in de olie sauteren tot hij bruin oogt, daarna verwijderen.
- De bouillon in een ketel doen. De korianderwortels en -stengels, steranijs en peper toevoegen. Samen aan de kook brengen.
- De nuoc mam, sojasaus en suiker toevoegen. De noedels en sojascheuten in een zeef leggen, gedurende 5 seconden in de bouillon onderdompelen en vervolgens verdelen over de vier soepkommen.
- Daarna de vleesreepjes gedurende 20 seconden in de bouillon onderdompelen (en over de 4 kommen verdelen). De kommen bestrooien met korianderblad en groene ui. De bouillon en met wat look geparfumeerde olie over de noedels en het vlees gieten.
Uit: La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier