Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 kg wortelen
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos, uitgelekt
  • 1 eetlepel Heinz Sun-Dried Tomato Sauce
  • 1 kopje Bosto Snelkookrijst
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 flesje Witbier Haacht
  • zout en peper
  • gehakte peterselie

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika's in stukjes. Doe worteltjes, paprika's en uien in een kookpan en roer er de rijst door. Overgiet met de kippenbouillon en laat alles in twintig minuten gaarkoken. Mix de soep, giet het bier erbij en roer er de tomatensaus door. Breng op smaak met zout en peper en laat nog even doorkoken. Versier met gehakte peterselie.

Tip:

In het najaar kan je in plaats van wortelen ook pompoen gebruiken.

Maak de worteltjes schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de paprika's in stukjes. Doe worteltjes, paprika's en uien in een kookpan en roer er de rijst door. Overgiet met de kippenbouillon en laat alles in twintig minuten gaarkoken. Mix de soep, giet het bier erbij en roer er de tomatensaus door. Breng op smaak met zout en peper en laat nog even doorkoken. Versier met gehakte peterselie. Tip:In het najaar kan je in plaats van wortelen ook pompoen gebruiken.