Ingrediënten

  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 el vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • 400 g sobanoedels
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 el sesamolie
  • 24 scampi's, ontdooid en gepeld, behalve het staartje
  • 200 g edamamebonen, ontdooid en geblancheerd
  • 2 el sesamzaadjes
  • korianderblaadjes
  • 4 lente-uitjes, diagonaal gesneden

Bereiding

  1. Meng voor de saus de sojasaus, honing, vissaus en de rijstazijn.
  2. Kook de sobanoedels gaar volgens de instructies op de verpakking.
  3. Bak de knoflook en chiliringetjes met de gember in de sesamolie. Voeg de scampi's toe en bak ze gaar. Voeg de noedels toe aan de scampi's, samen met de saus. Roer er de edamamebonen door. Versier met sesamzaad, koriander en lente-ui.

Voedingswaarde per persoon

600 kcal

34 g E

77 g KH

Uit: Het Sportkookboek, Stephanie Scheirlynck (Lannoo, € 29,99)

17 g V

600 kcal 34 g E 77 g KH 17 g V