Ingrediënten

Voor 4:

Voor de snoekbaars:

  • 4 snoekbaarsfilets van elk 180 g (uit een vrij grote vis van ongeveer 3 kg)
  • olijfolie van eerste persing (extra vierge)
  • zout, peper

Voor de saus:

  • 300 g griessuiker en 180 g water om een karamel te bereiden
  • 10 cl welriekende azijn
  • 2 dl tomatencoulis
  • 60 g fijngehakte look
  • 60 g gehakte gember
  • 3 el olijfolie van eerste persing (extra vierge)
  • 1 tl oosterse thee met jasmijn en mandarijn

Voor de garnering:

  • 200 g shii-take
  • 200 g gombo
  • 200 g zoete aardappelen
  • 1 pakje tempurameel (Aziatische specerijen)

Voor de saus: verwarm de suiker en het water in een pan met dikke bodem tot een lichte karamel. Blus deze met de azijn. Meng dit grondig en reduceer het tot de helft. Leng vervolgens aan met de tomatencoulis, voeg de gehakte look en gember toe, en ook de olijfolie. Laat 10 minuten stoven en mix alles fijn, eventueel door de puntzeef.

Bereid het tempuradeeg met ijskoud water. Snijd de groenten in stukjes ter grootte van een hapje en bak ze snel op 180°.

Breng de snoekbaarsfilets op smaak. Schroei hem dicht in een pan en bak daarna ongeveer 10 minuten in de oven. Schik mooi en overgiet met de saus.

Voor de saus: verwarm de suiker en het water in een pan met dikke bodem tot een lichte karamel. Blus deze met de azijn. Meng dit grondig en reduceer het tot de helft. Leng vervolgens aan met de tomatencoulis, voeg de gehakte look en gember toe, en ook de olijfolie. Laat 10 minuten stoven en mix alles fijn, eventueel door de puntzeef.Bereid het tempuradeeg met ijskoud water. Snijd de groenten in stukjes ter grootte van een hapje en bak ze snel op 180°.Breng de snoekbaarsfilets op smaak. Schroei hem dicht in een pan en bak daarna ongeveer 10 minuten in de oven. Schik mooi en overgiet met de saus.