Ingrediënten

  • 30 g rijst
  • 150 ml water
  • 1/3 blokje kippenbouillon
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 ui
  • 125 g champignons
  • 100 g kabeljauw, diepvries
  • 1 el room of kokosmelk

Bereiding

1. Breng het water samen met de rijst en het kippenbouillonblokje aan de kook. Voeg er het currypoeder aan toe.

2. Snijd ondertussen de ui en de champignons in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de rijst. Zet het deksel op de pot. Laat zo 5 minuten doorkoken.

3. Snijd de diepgevroren kabeljauw in grote stukken en voeg ze bij het mengsel. Kook nog eens 5 minuten.

4. Haal het deksel van de pot en zet het vuur op de laagste stand. Voeg de room of kokosmelk eraan toe en laat nog 5 minuten doorkoken zonder deksel. Goed roeren, want nu stijgt de kans op aanbakken.

Variatie

Graag wat meer kleur? Voeg dan paprika of erwtjes toe.

Vervang de kabeljauw door zalm, polak... of gelijkwelke andere vis. Of probeer eens met 1/3 blik kikkererwten, quornfilet of een spiegeleitje. Ook lekker met stukjes parmaham of runder- of kippenblokjes die je er op het einde aan toevoegt.

Uit:Gezond koken voor één, Sanne Mouha (Lannoo, 19,9 euro)

1. Breng het water samen met de rijst en het kippenbouillonblokje aan de kook. Voeg er het currypoeder aan toe.2. Snijd ondertussen de ui en de champignons in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de rijst. Zet het deksel op de pot. Laat zo 5 minuten doorkoken.3. Snijd de diepgevroren kabeljauw in grote stukken en voeg ze bij het mengsel. Kook nog eens 5 minuten.4. Haal het deksel van de pot en zet het vuur op de laagste stand. Voeg de room of kokosmelk eraan toe en laat nog 5 minuten doorkoken zonder deksel. Goed roeren, want nu stijgt de kans op aanbakken.Graag wat meer kleur? Voeg dan paprika of erwtjes toe.Vervang de kabeljauw door zalm, polak... of gelijkwelke andere vis. Of probeer eens met 1/3 blik kikkererwten, quornfilet of een spiegeleitje. Ook lekker met stukjes parmaham of runder- of kippenblokjes die je er op het einde aan toevoegt.