Perzische komkommers zijn kleiner dan gewone komkommers en het meest geschikt voor dit recept omdat ze minder waterig zijn en wat meer smaak hebben. Op groentemarkten en in sommige supermarkten kun je ze misschien wel vinden, maar zo niet, dan kun je gerust een gewone komkommer gebruiken, alhoewel het eindresultaat dan wel iets wateriger wordt.

Ingrediënten

  • 3 Perzische (inmaak) komkommers of 1 gewone komkommer
  • 1 theel. fijn zeezout
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theel. Koreaans peperpoeder, of iets minder naar smaak
  • 2 theel. ongeraffineerde suiker of kokosbloesemsuiker
  • 21/2 theel. rijstwijnazijn
  • 2 theel. geroosterdesesamolie
  • 2 theel. geroosterde sesamzaadjes

Was de komkommers en dep ze droog. Snijd ze eerst in de lengte door- midden en daarna in heel dunne schijfjes. Doe de komkommerschijfjes in een kom en meng het zout erdoor. Zet de schijfjes 30 minuten weg.

Meng in een kom de overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes. Giet het vrijgekomen vocht van de komkommers weg. Schep de kom- kommerschijfjes voorzichtig maar zorgvuldig door de overige ingrediënten. Zet het geheel minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot het goed koud is.

Bestrooi de komkommerkimchi voor het serveren met de sesamzaadjes. Bewaar hem maximaal 1 week in een afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Uit: Onze Koreaanse keuken, Jordan Bourke & Rejina Pyo (LM Books, 24,99 euro)

Perzische komkommers zijn kleiner dan gewone komkommers en het meest geschikt voor dit recept omdat ze minder waterig zijn en wat meer smaak hebben. Op groentemarkten en in sommige supermarkten kun je ze misschien wel vinden, maar zo niet, dan kun je gerust een gewone komkommer gebruiken, alhoewel het eindresultaat dan wel iets wateriger wordt.Was de komkommers en dep ze droog. Snijd ze eerst in de lengte door- midden en daarna in heel dunne schijfjes. Doe de komkommerschijfjes in een kom en meng het zout erdoor. Zet de schijfjes 30 minuten weg.Meng in een kom de overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes. Giet het vrijgekomen vocht van de komkommers weg. Schep de kom- kommerschijfjes voorzichtig maar zorgvuldig door de overige ingrediënten. Zet het geheel minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot het goed koud is.Bestrooi de komkommerkimchi voor het serveren met de sesamzaadjes. Bewaar hem maximaal 1 week in een afgesloten vershouddoos in de koelkast.