Noedels met Chinese saus

Deze snel aangebraden noedels met Chinese saus is een gerecht van Thomas Van de Water van de kookblog Filet-Pur.

Voor 1 portie
  • 100 g brede rijstnoedels
  • 1 el sesamolie
  • 1 ei
  • 1 el suiker
  • 1/2 el vissaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • stukjes kip
  • handvol broccolirroosjes
  • handvol stukjes spitskool
  • handvol bloemkoolroosjes
  • 1/2 wortel in schijfjes
  • handvol sojascheuten
  • peper
  • zout
Smaakmakers
  • gedroogde chilipepers
  • azijn met pepertjes
  • suiker
  • 1/2 citroen
Bereiding
  1. Week de rijstnoedels een uurtje in lauw water. Blancheer de broccoli, bloem- en spitskool kort en hou apart. Gaar de rijsnoedels kort in kokend water en laat uitlekken.
  2. Verhit wat sesamolie in de wok en roerbak het ei en de kip. Voeg de wortelschijfjes, broccoli, bloem- en spitskool toe en bak even door. Voeg de uitgelekte noedels toe en breng op smaak met de suiker, vissaus, lichte sojasaus, peper en indien gewenst wat zout.
  3. Vlak voor het gerecht de tafel opgaat, meng je er de donkere sojasaus en knapperige sojascheuten door.
  4. Eens aan tafel kan iedereen z’n noedels met Chinese saus kruiden naar smaak met de smaakmakers: gedroogde chilipepers, azijn met pepertjes, suiker en citroen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content