Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 15 g boter
  • 1 g zout
  • 15 g fijne suiker
  • 15 g verse gist
  • 125 ml melk
  • 1/2 ei
  • boter om in te vetten
  • 1/2 ei om te bestrijken

Voor de vulling

  • banketbakkersroom van 500 ml melk
  • 70 g fijne suiker
  • 1/2 vanillestok
  • 2 eieren
  • 25 g maiszetmeel
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 500 g abrikozentaartvulling

Voor de afwerking

  • 250 ml slagroom
  • 30g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g witte chocoladeschilfers

Bereiding

  1. Maak een gistdeeg voor taarten volgens het basisrecept in Ons Bakboek en laat 30 minuten voorrijzen. Maak ondertussen ook de banketbakkersroom volgens het basisrecept.
  2. Druk het deeg plat om de lucht eruit te laten en bol op. Rol het deeg 3 mm dik uit. Leg het in een beboterde taartvorm van 28 cm doorsnede. Maak de randen gelijk. Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
  3. Trijk de banketbakkersroom in de taartvorm egaal over het deeg uit. Strijk de abrikozenmoes egaal over de taart. Laat de taart 20 minuten rijzen.
  4. Bak in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten op 200°C.
  5. Ontvorm, leg op een taartrooster en laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom stevig op met de poedersuiker en de vanillesuiker. Strijk de room over de taart en strooi er de chocoladeschilfers op.

Uit: Ons bakboek, Vrouwen met vaart (Lannoo, 29,99 euro).