Slasoep

© Getty
Voor 6 personen
  • 2 stuks dagverse kropsla
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2,5 l water
  • 30 g boter
  • beetje room
  • 2 sneden bruin brood
  • zuring
  • peper en zout
Bereiding
  1. Snijd de sjalotjes fijn en pers de look met de lookpers. Stoof beide gedurende 5 minuten in een ruime stoofpot. Was de sla, snijd in reepjes en doe deze in de kookpot. Laat gedurende 3 minuten stoven op een zacht vuurtje. Zorg ervoor dat de sla niet bruin wordt.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg bij de gestoofde groenten. Voeg het water toe. Zet de kookpot op een zacht vuurtje en laat gedurende 15 minuten koken. Roer af en toe. Mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de sneden brood in blokjes. Bak ze in een beetje boter. Roer ze regelmatig om. Schep de slasoep zeer heet in een diep bord. Verdeel de croutons over de borden. Versier met een beetje zuring en een koffielepel opgeklopte room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content