Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g ongezouten hoeveboter
  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 1/4 bos peterselie
  • een scheut cognac
  • versgemalen witte peper
  • zout

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Pel de sjalot, snij in brunoise (kleine dobbelsteentjes) en doe bij de boter. Pel de knoflooktenen en pers ze uit boven de boter.

Hak de peterselie fijn en doe bij de boter. Voeg een scheut cognac toe, versgemalen witte peper en zout en meng met een vork onder de boter.

Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat minimum 1 uur opstijven in de ijskast.

Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Pel de sjalot, snij in brunoise (kleine dobbelsteentjes) en doe bij de boter. Pel de knoflooktenen en pers ze uit boven de boter.Hak de peterselie fijn en doe bij de boter. Voeg een scheut cognac toe, versgemalen witte peper en zout en meng met een vork onder de boter.Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat minimum 1 uur opstijven in de ijskast.