Slaburger met honingvinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 stuks kropsla

een klont boter

4 plakken rauwe ham

4 sneden wit brood

4 eieren

peper, zout en nootmuskaat

Voor de honingvinaigrette:

1 dl olijfolie

1/4 dl azijn

1 eetlepel graantjesmosterd

2 eetlepels vloeibare honing

Maak de blaadjes van de 2 kroppen sla los, leg ze even in ijskoud water en schud ze dan droog in een slamandje. Houd enkele lichtgroene blaadjes opzij voor de garnering. Snijd de andere blaadjes in grote stukken. Leg de plakken rauwe ham op een ovenplaat en laat ze 10 minuten uitdrogen en krokant worden in een voorverwarmde oven van 180° C. Verhit boter in een grote pan. Voeg de grofgesneden slablaadjes toe en laat ze op een zacht vuurtje stoven gedurende 3 à 4 minuten (niet langer: de nerven mogen nog knapperig zijn). Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat de sla heel goed uitlekken.

Snijd uit elke snee wit brood een schijf en rooster de schijven. Bak de 4 eieren tot spiegeleieren en snijd ze rondom bij tot dezelfde diameter als de schijven brood. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen tot een dikke saus.

Schik op elk bord een hoopje gestoofde sla, leg er een plak gedroogde ham op en lepel er nog wat gestoofde sla over. Leg hier een geroosterde broodschijf op en schik hierop een spiegeleitje. Garneer met de opzijgehouden lichtgroene slablaadjes en lepel hier en daar wat vinaigrette.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content