Slaatje van veldsla, sinaasappel, gelakt kalfsvlees en oranjebloesemvinaegrette

2466743

Voor 4 maaltijdporties: 160 gr kleine veldsla 200 gr kalfsvlees sap van 1 sinaasappel + 1 sinaasappel 1 grote sjalot 160 gr witte selder witte wijn azijn oranjebloesem extract (drogist of supermarkt) zwarte peper van de molen zeezout sojasaus (met minder zout) 1 eetlepel honing (oranjebloesem) 2 eetlepels Griekse yoghurt 2x stevige geut koolzaadolie

Slaatje van veldsla, sinaasappel, gelakt kalfsvlees en oranjebloesemvinaegrette

Voor 4 maaltijdporties:

160 gr kleine veldsla
200 gr kalfsvlees
sap van 1 sinaasappel + 1 sinaasappel
1 grote sjalot
160 gr witte selder
witte wijn azijn
oranjebloesem extract (drogist of supermarkt)
zwarte peper van de molen
zeezout
sojasaus (met minder zout)
1 eetlepel honing (oranjebloesem)
2 eetlepels Griekse yoghurt
2x stevige geut koolzaadolie

Sjalot pellen en in fijne ringen snijden. Stevig besprenkelen met witte wijnazijn, kruiden met een beetje zout en laten marineren.

Kalfsvlees in fijne balkjes snijden van ongeveer 4 cm op 0,5 cm. Deze aanbakken in koolzaadolie, kruiden met sojasaus en zwarte peper. Afwerken met de honing en goed mengen, zelfs een beetje karameliseren.

Van het vuur zetten. 1 sinaasappel persen. Het sap met de yoghurt in bokaalmixer opwerken met een geut witte wijnazijn marinade (sjalot), koolzaadolie, peper, zout en enkele druppels oranjebloesem extract. Dit wordt ons sausje.

De overige sinaasappel ontdoen van pel met scherp mes. Nu de partjes uithalen en in stukken snijden.

De selder in blokjes snijden van ongeveer 1 cm. Krokant garen in kokend water. In elk coupelle bord wat koud of warm vlees verdelen.

Hierop in volgorde de veldsla, de selder, de sinaasappelstukjes en de zure sjalot plaatsen. Afwerken met de vinaigrette.

Serveertip: schenk een Tao Pure Infusion met zwarte thee en oranjebloesem

(Recept Frank Fol voor Tao Inner Strenght programma)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content