Slaatje van tong met gemarineerde groenten

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

1 sjalotje

1/3 dl sherryazijn

1 1/3 dl arachideolie

8 zeetongfilets

een mengeling van verschillende salades

1/2 preistengel

1/2 dikke wortel

1/4 knolselder

1/2 gele selderstengel

1 dl aceto balsamico

1 1/2 dl olijfolie

4 rondjes filodeeg (ø 8 cm)

4 inox ringen (ø 8 cm)

Stoof de versneden sjalotjes in een scheutje arachideolie. De sherry-azijn toevoegen wanneer de sjalotjes gaar zijn. Enkele minuten laten stoven en de rest van de arachideolie toevoegen. Kruiden met zout en peper. De vinaigrettesaus mixen en laten afkoelen. Versnijd de groenten in fijne blokjes. Giet de aceto balsamico en olijfolie over de groenten. Kruiden met peper en zout en mengen. De groenten 24 uur marineren op kamertemperatuur.

Plaats de inox ringen bovenaan vier borden. De salade schoonmaken en mengen met de sjalottenvinaigrette. De ringen gedeeltelijk vullen met salade. De tongfilets kruiden met peper en zout en plaatsen op een met boter ingesmeerde ovenplaat. De filets enkele minuten in een hete oven garen. De filets in twee verdelen en kruisgewijs over de salade schikken. De rondjes filodeeg goudbruin bakken in de oven. Leg bovenop de vis een eetlepel gemarineerde groenten met daarop de rondjes filodeeg. Indien gewenst kan men op het deeg nog een lepeltje kaviaar en een kruidentakje deponeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content