Ingrediënten

Voor 4:

  • 400 g ossenhaas, in reepjes gesneden
  • 3 el olie
  • 5 el knoflook, in schijfjes gesneden
  • 250 g gemengde salade
  • 6 sjalotten, in ringetjes gesneden

Marinade:

  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 tl gekneusde zwarte peper

Dressing:

  • 2 el vissaus
  • 2 el suiker
  • 1 el knoflook, fijngehakt
  • 3 el limoen of citroensap
  • 2 el water
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt

Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de reepjes ossenhaas een halfuur marineren. Maak de dressing. Verhit een pan of wok, voeg olie toe en roerbak de fijngesneden knoflook tot deze lichtjes is gekleurd.

Haal de pan van het vuur en leg de knoflook opzij. Verhit de pan of wok opnieuw, voeg olie toe en roerbak de ossenhaas, op een heel hoog vuur in 3 minuten of minder rosé.

Leg een handvol schoongemaakte salade op een bord. Schep het vlees erop en besprenkel met wat dressing. Garneer met de sjalotringetjes en krokant gebakken knoflook.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de reepjes ossenhaas een halfuur marineren. Maak de dressing. Verhit een pan of wok, voeg olie toe en roerbak de fijngesneden knoflook tot deze lichtjes is gekleurd.Haal de pan van het vuur en leg de knoflook opzij. Verhit de pan of wok opnieuw, voeg olie toe en roerbak de ossenhaas, op een heel hoog vuur in 3 minuten of minder rosé. Leg een handvol schoongemaakte salade op een bord. Schep het vlees erop en besprenkel met wat dressing. Garneer met de sjalotringetjes en krokant gebakken knoflook.