Voor 4 personen:
4 eetlepels fijngehakte bieslook
1 dl olijfolie
zout
2 dl room
scheutje rodewijnazijn
peper
6 dikke tuinbonenpeulen
3 dl groentebouillon
4 kleine lente-uitjes
boter
1 kleine koolrabi
1 kleien venkel
Maak bieslookolie. Mix de bieslook fijn in de olie en laat 10 minuten rusten. Zeef en kruid met flink wat zout. Breng de room op smaak met de azijn en peper en zout en klop lichtjes op. Door de azijn zal de room zelf dikken. Peul de tuinbonen en haal er het witte vlies af. Kook ze 5 minuten in groentebouillon en laat uitlekken. Bak de lente-ui in boter en kruid met peper en zout. Snijd de koolrabi en de venkel met een mandoline of een dunschiller in flinterdunne plakjes. Verdeel de groenten op de borden. Besprenkel met de room en de bieslookolie en werk af met venkelgroen, peper en zout.
Bereidingstijd: 15 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier