Slaatje van bloedsinaasappel

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

6 bloedsinaasappels van 200 g, waarvan 1 onbehandeld

3 el suiker

5 el rodewijnazijn

10 el olijfolie

zout

grofgemalen zwarte peper

75 g rode uien

150 g venkel met loof

75 g zwarte olijven met pit

Was de schil van 1/2 onbehandelde sinaasappel met warm water en droog ze goed af met een doek. Haal met een dunschiller een zo fijn mogelijke laag van de schil – zonder witte binnenschil – en snij die in zeer dunne reepjes. Schil alle sinaasappels met een mes zo dik dat er geen taaie en bittere witte delen meer aan het vruchtvlees hangen. Snij het vruchtvlees in regelmatige dunne schijven.

Laat de suiker goudgeel smelten, meng er de schilreepjes onder en blus met de azijn. Voeg olijfolie, zout en peper toe en laat 5 minuten zacht pruttelen. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Snij het groene loof van de venkel en hak het grof. Haal de dunne venkeltakjes eraf, verwijder met een scherp mesje de kern uit de knol en snij de knol in kleine blokjes.

Verdeel de sinaasschijfjes over een schaal. Strooi er wat venkelblokjes, uiringen, olijven en het venkelloof overheen. Besprenkel met de ‘vinaigrette’ en laat voor het opdienen nog 30 minuten trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content