Voor 4:
3 roze pompelmoezen
350 g rauwe scampi’s, gepeld en ontdaan van darmkanaal
1/2 kopje korianderblaadjes, grofgesneden
1/2 kopje bosuitjes, in ringetjes gesneden
Dressing:
2 el vissaus
1 el suiker
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 el knoflook, fijngehakt
2 el sjalotjes, in fijne ringetjes gesneden
Garnering:
korianderblaadjes en bosuitjes
Kook de scampi’s zo’n 2 minuten in gezouten water, totdat ze juist lichtroze zijn. Giet het water af en leg de staarten opzij.
Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes voorzichtig tussen de vliezen los. Halveer de dikke partjes in de lengte. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Meng de scampi’s, roze pompelmoes, korianderblaadjes en bosuitjes in een kom en schik de mengeling op vier borden. Bespenkel met dressing.
Garneer met wat korianderblaadjes en bosuitjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier