Ingrediënten

Voor 5 personen:

  • 5 dikke moten skrei mét huid
  • 10 mooie rode tomaten
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 1 bosje gemengde kruiden
  • 1 bosje fijngehakte bieslook
  • zout en peper

Strooi een weinig zout over de vis en laat deze 1 uur rusten op een koele plaats. Pel de tomaten en haal de pitjes eruit. Blancheer de sjalotten en de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat het geheel op een zacht vuur 5 tot 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Bak de vis langs de huidzijde tot hij bijna gaar is. Keer om en bak nog 1 minuut. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook aan de saus toe en overgiet de vis ermee. Serveer met aardappelpuree of rijst. Garneer met verse spinazieblaadjes en fijne reepjes gebakken selderij.

Strooi een weinig zout over de vis en laat deze 1 uur rusten op een koele plaats. Pel de tomaten en haal de pitjes eruit. Blancheer de sjalotten en de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat het geheel op een zacht vuur 5 tot 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Bak de vis langs de huidzijde tot hij bijna gaar is. Keer om en bak nog 1 minuut. Voeg vlak voor het opdienen de bieslook aan de saus toe en overgiet de vis ermee. Serveer met aardappelpuree of rijst. Garneer met verse spinazieblaadjes en fijne reepjes gebakken selderij.