Skrei met sesamzaad, griesmeel met maanzaad

Voor 4:

Voor 4:

4 skreifilets (met vel) van 180 g

200 g fijn tarwegriesmeel

1 takje tijm

1 laurierblaadje

1 groene paprika

1 rode paprika

40 g sesamzaad

20 g maanzaad

peper, zout

extra vierge olijfolie

sherryazijn

Breng 30 cl water aan de kook en laat de tijm en de laurier daarin trekken. Breng het griesmeel op smaak met peper en zout, voeg er de nog warme kruideninfusie aan toe (tijm en laurier verwijderen), meng goed, bedek met aluminiumfolie en laat een kwartier zwellen. Roer af en toe en controleer of het griesmeel al zacht genoeg is. Voeg het maanzaad toe.

Snij de paprika’s in zo klein mogelijke blokjes en stoof ze 6-7 minuten in de olijfolie, zonder te kleuren. Laat rusten en uitlekken en voeg toe aan het griesmeel. Bak in een pan met antikleeflaag de gekruide skreifilets aan elke kant 30 seconden in olijfolie, te beginnen met de velzijde. Schik ze in een ovenschaal met de velzijde naar boven. Verdeel de sesamzaadjes over de vis en zet de schaal gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven (180ƂĀ°C).

Breng het griesmeel op smaak met wat sherryazijn en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Schik het warme griesmeel in het midden van de borden en de vis er bovenop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content