Ingrediënten

  • 2 sneden foie gras van eend
  • 1 eiwit
  • 75 g slagroom
  • 5 cl melk
  • enkele gemalen speculaaskoekjes
  • gemalen peper en zout

Mix eerst de foie gras, voeg vervolgens het eiwit, de slagroom, peper en zout toe. Giet het mengsel, dat homogeen moet zijn, in ovenvaste glazen. Zet de glazen in een kom met warm water. Het water moet tot een vierde van de hoogte van de glazen reiken. Bak gedurende 15 minuten au bain-marie in een traditionele oven.

Haal de glazen uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Maal enkele speculaaskoekjes tot u een fijn poeder verkrijgt. Bestrooi de glazen hiermee en zet ze vervolgens nog een paar minuten in de oven om het speculaaspoeder bruin te laten worden.

Mix eerst de foie gras, voeg vervolgens het eiwit, de slagroom, peper en zout toe. Giet het mengsel, dat homogeen moet zijn, in ovenvaste glazen. Zet de glazen in een kom met warm water. Het water moet tot een vierde van de hoogte van de glazen reiken. Bak gedurende 15 minuten au bain-marie in een traditionele oven. Haal de glazen uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Maal enkele speculaaskoekjes tot u een fijn poeder verkrijgt. Bestrooi de glazen hiermee en zet ze vervolgens nog een paar minuten in de oven om het speculaaspoeder bruin te laten worden.