Gevulde sint-jakobsschelpen

© Getty

De klassieker onder de voorgerechten: gevulde sint-jakobsschelpen. Het is dan ook een makkelijk gerecht dat je vooraf kunt bereiden.

Voor 4 personen

  • 4 grote sint-jakobsschelpen (in de schelp)
  • 2 dl visfumet
  • 1 dl room
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 75 g champignons
  • boter
  • een scheut droge witte wijn
  • 2 el blanke roux
  • peper en zout
  • een handvol geraspte kaas

Bereiding

  1. Maak de jakobsschelpen schoon en snij er de sluitspieren uit. Schrob de lege schelpen goed schoon en zorg dat er geen onreinheden of zand meer achterblijven. Laat ze drogen.
  2. Breng de visfumet met de room aan de kook, draai het vuur uit en pocheer er de jakobsschelpen 1 min. in. Haal ze onmiddellijk uit de pan en snijd het vlees in stukken.
  3. Fruit de sjalot met de in plakken gesneden champignons in boter. Blus met de witte wijn. Bind de bouillon met de roux en laat goed indikken. Meng er de sjalot, de champignons en de sint-jakobsschelpen onder. Kruid met peper en zout. Giet de massa in de schelpen tot ze voor tweederde vol zijn. Bestrooi met geraspte kaas en gratineer in de oven. Serveer meteen en geef er brood bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content