Sint-jakobsschelpen zoals in Galicië

  • Moeilijkheid

8 sint-jakobsschelpen (uit Dieppe bijvoorbeeld)

2 teentjes knoflook

1-2 tomaten

1 dun sneetje oud brood

1 dl extra vierge olijfolie

1 jonge ui

pimentón (sterk paprikapoeder)

zout, fleur de sel, suiker

Pel de tomaten en verwijder de pitten. Snij de tomaten in blokjes van 5-6 mm. Bak ze kort in de pan met wat olie, een snuifje zout en een snuifje suiker. Verkruimel het brood in fijne stukjes van 3-4 mm en bak ze in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de knoflookteentjes fijn en bak ze ook snel in olie. Snij de ui in heel dunne schijfjes.

Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelpen en maak ze schoon. Maak ook de helft van de schelpen schoon. Snij elke vrucht in 3-4 plakjes, schik ze op de schelp en verdeel daarover de verschillende ingrediënten. Werk af met pimentón, een scheutje olijfolie en een snuifje fleur de sel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content