Sint-jakobsschelpen op een bedje van prei

Fried scallops © Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een simpel en eerlijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel brengt.

Voor 4 personen

12 sint-jakobsschelpen (bij voorkeur vers)

wit van 2 preien

2 flinke wortelen

1 dl room

70 g boter

bieslook

Bereiding

1.Was de groenten en snijd in fijne reepjes (julienne) van 4 cm lang. Dompel de preireepjes 3 minuten en de wortelreepjes 5 minuten in gezouten kokend water. Haal de reepjes met een schuimspaan uit het kokende water en verfris onder koud water.

2. Smelt een klontje boter in een pan. Doe de sliertjes prei en wortel met de schoongemaakte sint-jakobsschelpen in de pan en laat 3 à 5 minuten stoven.

3. Giet de room in een ander pannetje, breng aan de kook en meng van het vuur af met een klopper klontjes malse boter door de saus. Kruid de lichtgebonden saus met peper en zout.

4. Verdeel de sint-jakobsschelpen en de groenten over warme borden en overgiet met saus. Versier met versnipperde bieslook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content