Voor 4:

1 minivenkel, 2 el olijfolie, 10 cl groentebouillon, 1 cl Noilly Prat, een snuifje saffraanpoeder, 1 onbehandelde citroen, 1/4 tl maiszetmeel, een snuifje suiker, 4 grote sint-jakobsnoten, enkele takjes citroentijm voor de afwerking

Bereidingswijze:

Maak de venkel schoon en snij in zeer dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan en stoof de venkel. Blus met de groentebouillon en de Noilly Prat. Breng aan de kook en voeg de saffraan toe.

Was de citroen met warm water, rasp de schil en pers het sap uit. Roer het maiszetmeel los in het citroensap en bind er het stoofvocht van de venkel mee. Voeg de geraspte citroenschil, suiker, peper en zout toe.

Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant.

Schik de sint-jakobsnoten op borden of in lege schelpen en lepel er de citroen-saffraansaus over. Werk af met takjes citroentijm en serveer meteen.

Voor 4:1 minivenkel, 2 el olijfolie, 10 cl groentebouillon, 1 cl Noilly Prat, een snuifje saffraanpoeder, 1 onbehandelde citroen, 1/4 tl maiszetmeel, een snuifje suiker, 4 grote sint-jakobsnoten, enkele takjes citroentijm voor de afwerkingBereidingswijze:Maak de venkel schoon en snij in zeer dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan en stoof de venkel. Blus met de groentebouillon en de Noilly Prat. Breng aan de kook en voeg de saffraan toe. Was de citroen met warm water, rasp de schil en pers het sap uit. Roer het maiszetmeel los in het citroensap en bind er het stoofvocht van de venkel mee. Voeg de geraspte citroenschil, suiker, peper en zout toe. Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 1 minuut aan elke kant. Schik de sint-jakobsnoten op borden of in lege schelpen en lepel er de citroen-saffraansaus over. Werk af met takjes citroentijm en serveer meteen.