Sint-jakobsnoten met bloedworst, witloof en trappistenbier

Dit is een ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Blonde bieren van hoge gisting lenen zich prima voor vissausen.

Voor 2 personen

1stronk witloof

100 g boter

1 bloedworst

6 mooie sint-jakobsnoten (vers of diepvries)

1 dl visbouillon

2 dl blond trappistenbier

peper

zout

Bereiding

1. Snijd het witloof in stukjes. Fruit ze in een klont boter zonder ze te laten verkleuren. Voeg enkele eetlepels trappistenbier toe en laat gaar stoven. Kruid met peper en zout.

2. Laat de bloedworst ong. 10 minuten bakken in een klein pannetje in een beetje boter. Draai hem tijdens het bakken geregeld om. Houd warm.

3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met een antikleeflaag. Bak hierin kort de sint-jakobsnootjes aan (1 minuut aan elke zijde is genoeg). Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Deglaceer de pan met de visbouillon en laat al roerend inkoken tot de helft van het volume. Voeg het bier toe en laat op een hoog vuur inkoken tot de saus begint te dikken. Proef en kruid zo nodig bij.

4. Snijd de bloedworst in plakjes. Leg op elk bord een tortentje van gestoofd witloof, plakjes bloedworst en sint-jakobsnoten. Lepel er wat saus omheen. Garneer desgewenst met flinterdunne preilinten, stukjes tomatenvlees, blaadjes platte peterselie of selderij en een viooltje. Geef er warm stokbrood of warm ciabattabrood bij.

Met welk bier? Blonde bieren van hoge gisting lenen zich prima voor vissausen. In ons recept gebruiken we een blond trappistenbier (bij voorkeur Westmalle Tripel, Orval, Achel Blond of Chimay Wit) maarje kunt ook werken met Duvel, Leffe (blond) of Gauloise Blonde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content