Ingrediënten

Voor 4 :

  • sint-jakobsschelpen
  • venkelknol
  • grote aardappelen
  • 100 g zeekraal
  • 200 g paksoi
  • 2,5 dl room (40 %)
  • sesamolie
  • oestersaus
  • kerrie
  • peper

Kook de geschilde aardappelen met de venkel, pureer de twee groenten met de pureestamper en hou de puree warm. Bak de sint-jakobsnootjes in hete boter met sesamolie, zodat ze snel dichtschroeien en een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Kruid met peper van de molen (bij voorkeur szechuanpeper die aangenaam van aroma en licht zurig is).

Verhit de wok met een scheut sesamolie en gooi er achtereenvolgens de in de lengte gesneden paksoi en de zeekraal in. Roerbak de groenten kort. Dresseer de venkelpuree in het midden van een warm bord, schik de gewokte groenten op de puree en plaats hier drie sint-jakobsnootjes op. Bereid een romige saus door de hete pan te deglaceren met wat room en voeg kerriepoeder en een weinig oestersaus toe. Giet de saus uit en versier het gerecht met een vers kruidentakje.

Kook de geschilde aardappelen met de venkel, pureer de twee groenten met de pureestamper en hou de puree warm. Bak de sint-jakobsnootjes in hete boter met sesamolie, zodat ze snel dichtschroeien en een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Kruid met peper van de molen (bij voorkeur szechuanpeper die aangenaam van aroma en licht zurig is). Verhit de wok met een scheut sesamolie en gooi er achtereenvolgens de in de lengte gesneden paksoi en de zeekraal in. Roerbak de groenten kort. Dresseer de venkelpuree in het midden van een warm bord, schik de gewokte groenten op de puree en plaats hier drie sint-jakobsnootjes op. Bereid een romige saus door de hete pan te deglaceren met wat room en voeg kerriepoeder en een weinig oestersaus toe. Giet de saus uit en versier het gerecht met een vers kruidentakje.